Entreprenöriellt

Jag hade förmånen att bevista BETT-mässan i London, för drygt en månad sedan. Det blev ju en del habegär bland prylar och attiraljer. Bland annat stötte jag på tekniklego som gick att koppla till dator och programmera. Det verkade fantastiskt roligt och utvecklande! Som med många saker man önskar, var denna önskan i dyraste laget. Men vänta ska du få höra…2013-03-20 17.49.07

En mässa för alla fritidshem, med all personal, i hela kommunen – det genomfördes i min hemkommun. Vi som är processledare för KUFF (KvalitetsUtveckling För Fritidshem) såg ett stort behov av att dela goda exempel med varandra, samt att tydliggöra och synliggöra verksamheten för politiker, skolledare och allmänhet – det känns nu som jag borde berätta lite mer om detta i ett annat inlägg 🙂 – Hur som helst träffade jag på liknande tekniklådor som jag sett på BETT. Och de gick att hyra! Med handledning!

Vi gjorde slag i saken ganska omeddelbart. Nu är det teknik så det ryker om det på eftermiddagarna!

Måste man prova? sa en tjej i tvåan. Nu står hon först i kön när det är vår avdelnings tur. Ja, för alla var ”tvugna” att prova en gång – succé!!

Vi startar ett teknikpass med en liten genomgång på något som kan vara bra att känna till när man bygger; hävstång, spärrmekanism, kugghjul, drivremmar och annat smått och gott. Därefter skapar barnen NYTT! Entreprenöriellt lärande kallas det när de tränar att tänka utanför boxen; att se problem och leta nya lösningar. Det är de bra på. Barnen. Oförstörda som de fortfarande är. Hoppas fritidshemmet hjälper dem att inte flytta in sina tankar, funderingar och infall i en låda!!

Annonser

One thought on “Entreprenöriellt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s