Rörelse som vila…

Vila och rekreation behöver inte innebära sängläge. Tvärtom är det många gånger rörelse och aktivitet som motvikt till en allt mer stillasittande vardag, som är energigivande. Natur och vandring är en sak; men klättring, vadning och ålande är kanske inte vad man tänker sig när man slappnar av på helgen. I mitt fall är det en realitet. Konstigt nog. Och det innebär inte att jag släpper mobilen, vilket ju kanske vore bästa sättet att vila hjärnan…

Jag geocachar. Letar gömda skatter! Det är spännande; ger mig naturupplevelser eller ibland nya dimensioner av en storstad; det är konditionskrävande; kreativt och ger definitivt en kick! Denna helg medförde inte mer ansträngning än en promenad på ett par kilometer, men en storartad naturupplevelse och lite påfyllning i kunskaperna om jordens geologi!

2013-03-24 18.29.50

Allt du behöver för att hitta en skatt nära dig, är en smartphone och en app, eller gps. Klicka in dig på http://www.geocaching.com och skaffa ett gratis medlemsskap. Kolla in kartan och imponeras över alla världens gömda skatter!! Enbart i Sverige finns det över 50 000 skatter att hitta! Många cacher är gömda på fantastiska ställen, dit man aldrig skulle hittat annars. Man kan geocacha med barn, om man kollar upp att skatten inte är gömd vid stup och andra farliga ställen. En hel del skolor, fritidshem och förskolor utforskar sin närmiljö på detta fantastiska vis. Så sätt igång och vila dig i form med lite rörelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s