Klickbart

När man delger varandra idéer och tips; lär av varandra på arbetsplatsen – det kallar vi kollegialt lärande. Men har ni märkt att man ofta lär från andra, någon annanstans!? Man åker på föreläsning, kurs eller så hittar man bra idéer på nätet. Ibland är det synd – att man inte har mer tid och utrymme att ta in kompetensen på hemmaplan!

Fördelen med att hitta kollegialt lärande på nätet – i det utvidgade kollegiet , som Ann-Marie Körling så finurligt har kallat det – är att man kan göra det när man vill. När man hinner; känner för det; inte kan sova eller när man bara har några minuter över. Det är verkligen bra! Läs på Körlings ord om temat, här.

Nu har jag hittat ännu en inspirationskälla på nätet! Människor som tipsar om det jag är intresserad av (och om en miljard saker därtill), som bildlektioner; samarbetsövningar; utelekar; konst; böcker; fritidshem; klassrum; experiment… Det heter Pinterest och är som en anslagstavla där du kan välja att sätta upp det du vill läsa om eller inspireras av.

Här är länkar till några av mina inspirationskällor – här kan man både läsa andras inlägg och göra egna inlägg:

pint

 

Pinterest: http://www.pinterest.com/ och på Pinterest kan man hitta väldigt bra ”Boards” och personer att följa. Ett exempel: http://www.pinterest.com/forskoleburken/

iPads i skola och förskola: https://www.facebook.com/groups/paddagogik/

Bildlärarvänner: https://www.facebook.com/groups/231019253670421/

Twitter (som har fritidspedagogchatt på måndagar, samt skolchatt och förskolechatt): https://twitter.com/

Youtube: http://www.youtube.com/ Här kan man prenumerera på kanaler som sänder det man är intresserad av. T ex kanske du är intresserad av det här: http://www.youtube.com/channel/UCK-2cIjbuyaOLSrjGCD1g5w (Pedagog Stockholm)

Klicka på 😉

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s