Är det ALDRIG bra?

Det är mycket elände med svenska fritidshem. För att inte tala om förskolan, skolan och svenska ungdomar över lag… Jo, mycket negativt hörs. Men det finns mycket bra! Som aldrig2013-09-30 15.05.59 hörs. Det finns fritidshem där man inte alls har 100 barn inskrivna! Och där man anställer fritidspedagoger hellre än lärare med skolinriktning! Faktum är att det finns fritidshem som satsar på kvalitetsutveckling med stöd från sin ledning!! Och fritidshem där man bestämt sig för att arbeta för hälsa, med framgång; på elevdemokrati, med framgång; på IKT; på relationer; på leken etc etc.

Vi hör för lite om de goda exemplen. Och vi delar för lite av dem!!

I somras delade jag vårt eget goda exempel med lägervecka på fritids. Tror jag ska spinna på den tråden då och då! Här från dagens datum: Spontanutflykt med sju barn och en fritidspedagog. Med mellismackan i handen för att inte vara tvungna att passa mattiden. Vi upplevde hösten med alla sinnen. Vi kände den under händerna när vi plockade med naturmaterial och när det klättrades i träd. Vi kände den i näsan – skogsdoft och doften av äpplen i ett förvildat äppelträd. Vi såg starka och klara höstfärger och smakade de små sura äpplena.

Det fanns förtorkade ekollon och frökapslar. Vi beundrade skönheten i de röda nyponen och funderade runt en märklig träkonstruktion mitt i en dunge. Det tränades turtagande och fantasin stimulerades genom småruggigt prat om gravar…! Vi kände glädje tillsammans och till på köpet fick vi motion – att ta en promenad: man kan faktiskt ut och promenera utan mål och utan färdig riktning.

Barnen och pedagogen fyllde på sina lager av energi genom frisk luft i lungorna, kamratskap och gemensamma upplevelser! Ett gott exempel. En ljusglimt!

Annonser

2 thoughts on “Är det ALDRIG bra?

  1. Vilken härlig skildring av dagen! Kanske dags för en synvända där vi för fram det positiva som pågår varje dag i våra verksamheter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s