En dröm om något nytt

Det är bra att ha drömmar! Även om vi inte kan genomföra allt vi drömmer om, kan vi låta oss inspireras av drömmarna och bygga där vi står! Och tänk när vi plötsligt står inför möjligheten att kunna realisera något som tidigare synts som en utopi – tänk vad bra att kunna plocka fram de där hemliga bilderna och planerna vi fantiserat om. Om vi inte haft de där drömmarna – hur skulle då vårt drömprojekt kunna få fart?

2013-12-11 11.56.13Jag tänker på alla lokaldrömmar man har. Lärmiljöer som skulle kunna bli si eller kanske så. Tänk att få tillgång till och inreda en bildsal. Eller ett fritidshem som skapats med tanke på barnen som ska gå där, mer än för att passa att ha traditionell undervisning i. Och om ett helt nytt lärcentrum skulle byggas! Att få planera in bibliotek att mötas i; rum för interaktioner; ljus och trivsel!

Våra barn och ungdomar (och vi själva som arbetar med dem också förstås…) har ofta en oinspirerande miljö att arbeta i. Slitna lokaler där det ska finnas plats för bord att arbeta vid, men samtidigt golvyta för rollekar och byggen. Jag vet elever som håller sig hela dagarna för att slippa gå på toaletter med inpyrd lukt i trasiga plastmattor. Jag håller själv till i ett gammalt skyddsrum. Där man knappt ser vilket väder det är ute. Ur skollagen 35 §: För utbildningen ska de lokaler och den utrustning finnas som behövs för att syftet med utbildningen ska kunna uppfyllas.

Men drömmar ska man ha! Med dem kan jag driva på mitt eget arbete med det vi har! Jag pimpar en vägg med en målning. Diskuterar nya lekytor med vaktmästaren. Försöker flytta om och hitta det optimala. I det jag har.

Så fortsätt dröm!

Annonser

2 thoughts on “En dröm om något nytt

  1. Åh vilket fint träd! Det är ju ett jättebra sätt att illustrera förmågearbetet för barnen (och andra) – och värdegrundsförmågorna ligger såklart högst upp! 🙂
    Vi har i år – efter 15 år med f-9 skola och allt sämre lokaler eftersom barnantalet ständigt ökat – fått egna, nya och mycket bättre anpassade lokaler – men fortfarande lika många barn dock…. Så ge inte upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s