Animation i klass 3

blogg100-logotype-300x256Nu har vi arbetat färdigt med animation i klass 3 (färdigt och färdigt förresten – tycker inte barnen att de är färdiga fortsätter de ju processen, bara de har tillgång till verktygen – och hos oss har de det! Barnen kan arbeta med iPads också på fritids).

Trots att barnen i regel är väldigt nöjda med att ha bild, och brukar säga det också, var de extra nöjda efter detta bildstudieområde! Du kan ta del av planeringen här. Jag ser att det var ett bra sätt att arbeta med en åk 3 – rekommenderar dock att lägga på ytterligare en lektion! Barnen fick stressa lite under slutproduktionen, även om de var effektiva, och hann inte att lägga ljud på sina animationer. Vi får helt enkelt göra detta när tid finns över.

Syftet med bildstudieområdet Animation, var följande: Att utbilda eleverna i modern digital teknik, ge en inblick i hur animationer fungerar samt verka för att eleverna tränar sin samarbetsförmåga, reflektionsförmåga och sin förmåga att ta hjälp av andra resurser (varandra, youtube), för att nå resultat.

Förstudien gav barnen möjlighet att sätta sig in i appen och sättet att arbeta. Då blev animationerna enkla. Efter pass med studier av animation följde ett pass med slutproduktion, när barnen fick använda de förvärvade kunskaperna för att åstadkomma en något mer avancerad animation. Här är ett exempel på en animation från förstudien. Jag rekommenderar starkt att arbeta med animation enligt syftet ovan! Det är superkul!!

Här delar jag med mig av en planering, byggd på kursplanemålen i Lgr 11. Du får gärna länka detta blogginlägg vidare – kanske känner du någon som har glädje av denna kunskap!? Sharing is caring!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s