Helpdesk med hög igenkänningsfaktor

Vi är många som sett klippet från youtube och känt igen oss. Särskilt vi som varit med under tiden som datorerna utvecklades – när allt man skrivit försvunnit; eller mappar varit puts väck. Vi har kommit en bit sedan dess, trots allt. Men rädslan att allt ska försvinna, eller att något ska ”hända” om man trycker fel, finns fortfarande kvar hos många.

”Ingenting försvinner – allt finns kvar” – ett barnprogram och en sång. Det handlade om miljön. Men det där som vi var så oroliga för i datatidens begynnelse har faktiskt vänts till just detta! Ingenting försvinner – allt finns kvar! Nu för tiden försvinner inte det vi skrivit eller lagt upp – det finns kvar i allra högsta grad!

På IKT-fritids pratar vi om sådant som är viktigt att veta när man är ute på nätet. Ett viktigt område att ta upp är just detta:

När man skriver något; när man delar en bild eller en film; när man smsar och kommenterar; gillar eller låter bli – spåren man lämnar efter sig på nätet finns kvar. Vad har det för konsekvenser?

blogg100-logotype-300x256

Om du är intresserad av IKT, pedagogik, bildämnet och tyckt om det du läst här på bloggen, är du välkommen att gilla Facebooksidan ”Lärande Perspektiv” – då får du alltid alla blogginlägg, automatiskt i ditt flöde. Eller följ mig på Twitter – där åker också alla inlägg ut! Klicka på respektive ”knapp” här i högermarginalen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s