Bästa kneget!!

Nu vill jag ge en positiv bild av mitt yrke! Jag vet att många fritidspedagoger fullkomligt älskar sitt arbete, trots att det finns mycket man kan klaga på. Så jag tänker lyfta fram allt det positiva!!

  • Du får skratta och vara glad, som en del av yrket! Inte mellan samtalen i ordermottagningen eller bara på kafferasten. Du gör helt enkelt ett bättre jobb om du skrattar på jobbet!!
  • Du kan springa, spela fotboll och cykla på arbetstid – här är det inte frågan om att ha viss tid avsatt till friskvård – jobbet ÄR friskvård. Ju mer du aktivt deltar i rörelseaktiviteter desto närmre kommer du barnen!
  • Utveckla intresset på arbetstid! Om du brinner för litteratur kan du ha en bokcirkel. Om du gillar skapande kan du leda kreativa projekt. Teater för teaterapan. Idrott för sportnörden. Teknik; konstruktion; bakning; friluftsliv etc.
  • Ge en hjälpande hand till en behövande – Det finns alltid barn som behöver dig, runt omkring dig. Någon behöver en pratstund, en annan en kram. Det finns coachningsbehov för att begripa hur man frågar en kompis om den vill leka; hur man säger förlåt; var gränser går och vad man kan göra för att ta kliv i sin utveckling, på egen hand. Det är gott att hjälpa andra!!
  • Få omedelbar feedback! Och skön sådan! När du är engagerad; närvarande; stöttande och glad – gissa vad du kommer att få höra?! ”Du är världens bästa!” ”Det finns ingen som (…) som du!” Det är bara att suga åt sig av de härliga orden!
  • Få feedback senare! De där långa, gängliga som man stöter på. Som slutat på fritids. När de kommer och kramar om en. Trots att man var så jobbig. Och skulle praaaata. Och lösa konflikter och en massa annat jobbigt. Just då. Men NU – ”Jag tyckte så mycket om fritids!”

Fritidspedagog – världens bästa yrke!!

värdegrund2

Annonser

2 thoughts on “Bästa kneget!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s