Kriget om pinnen

Man lär sig så mycket bra genom att läsa andras bloggar! Ibland ställs ens egna gamla, dammiga åsikter på ända och ibland får man bekräftelse på något man tänkt på. Vissa inlägg får en att börja reflektera. Som det här inlägget om PINNAR OCH LEK, från ”Barnkulturen”. Vem har inte sett barn som använder pinnar?! Man petar och slåss; fäktas, låtsas och ritar. Pinnar ger ett antal irriterade ögonblick, i en förälders – och säkerligen följaktligen också i ett barns – liv:

– Ta inte in den pinnen i bilen!!!

– Måste du släpa med den där pinnen från skolan??

Ja, det är verkligen något med pinnar som tilltalar! Har själv släpat hem ett antal. Även som vuxen… Kanske en nedärvd instinkt – det första redskapet?!

Hur som helst lockar de där pinnarna till krigslek också. Vissa fritidshem, förskolor och skolor förbjuder detta. Är det ok? Att förbjuda krigslek alltså. Vad motiverar det förbudet, i så fall?

4736736086_745374851c_z

Det vackra fotografiet fann jag på flickr.com ”It´s just a stick” av Mendhak. Webbplats: http://photographicdictionary.com/s/stick

Annonser

One thought on “Kriget om pinnen

  1. Löjligt att förbjuda lek med pinnar, tycker jag. Även krigslek. Låt barnen leva ut sin känslor och fantasier när de är små, så slipper de bli frustrerade unga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s