Varför har jag inga arbetskläder??

Det här, många gånger delade inlägget, mötte mig på FB:

Varför får inte vi som jobbar på förskolor arbetskläder??? Vi kryper på våra knän, är i sand, jord, får mat, snor och andra kroppsvätskor på oss. Vi sliter på våra egna kläder. Jag har köpt mig egna jobbarbyxor nu! Vad är det för skillnad på vårt yrke och andra yrken där arbetskläder är en självklarhet? Foto: Varför får inte vi som jobbar på förskolor arbetskläder???Vi kryper på våra knän, är i sand, jord, får mat, snor och andra kroppsvätskor på oss. Vi sliter på våra egna kläder. Jag har köpt mig egna jobbar byxor nu!  Vad är det för skillnad på vårt yrke och andra yrken där arbetskläder är en självklarhet? Dela gärna?(Anna Rydeberg)

Vi som arbetar med barn i förskola, fritidshem och skola (iaf de yngre årskurserna) känner igen oss!! Vi kommer hem nedfläckade av lera från fotbollsplanen; fett från fallande smörknivar; blod från näsor och skrapsår; jord från skog och mark. Etc. Etc. Etc.

Varför ska detta kvinnodominerade fält på arbetsmarknaden stå utan arbetskläder? Vad säger det om jämställdheten?

Hur som helst känns det skönt att ha speciella arbetskläder som man inte behöver vara så rädd om. Jag gjorde en liten shop för detta, här på min Lärande Perspektiv. Länken leder direkt till shoppen. Ovan i menyn kan du välja ”Shoppen” och gå via bloggen också. Det blev uppskattat! Fast du får väl antagligen bekosta kläderna själv…

Ligg på facket om och om igen – de kan hjälpa till att arbeta för detta med arbetskläder. Vi måste själva bekosta regnkläder; varma, vattentäta vinterkängor, stövlar mm. Och det finns de av oss som inte alls behöver dem privat! Som bara har köpt dem för jobbets skull. Så ska det inte behöva vara!!

Dela om du vill att folk reagerar på orättvisan!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s