På nätet kan man tappa självförtroende

Där möts Cissi av tjejer som är smala, välsminkade, sexiga och har coola kläder.

Där möts Ahmed av killar med sexpack på magen, med coola moves och tuff attityd.

Ingen skelar, haltar, har finnar, är tjock, stammar, har ”fel” ursprung, rodnar, snubblar, har omoderna kläder eller verkar feminin (trots att en är kille)…

Och där är killarna driftiga. Och tjejerna är objekt.

Så hur kan de tro att de duger? Cissi och Ahmed? Utan fylliga läppar. Med ojämn hy. Utan känsla för mode eller pengar till smink, men med sinne för siffror och tabeller. Helt ocoolt…

Vem ger dem en motvikt? Hur kan de känna att det är rätt att vara ”fel”?

Allt tidigare möter barnen internet. Och matas med stereotyper, perfektionistisk retusch och bortgallring av vissa folkgrupper. Hur jobbar fritidshemmet, skolan och hemmet med den nöten??

Annonser

2 tankar om “På nätet kan man tappa självförtroende

  1. Jag tänker också väldigt mycket på detta, det hör väl till allmänbildningen numera att värja sig mot sociala medier. Själv är man ju där hela tiden och känner sig misslyckad. Jag tycker man borde arbeta mer med de övergripande målen. Jag har även gjort ett förslag på projekt/temadag med rubriken vår redigerade värld, en stor grej med många ämnen involverade. På fritids kanske man skulle jobba digitalt med ”mitt redigerade jag” vad skulle jag vilja förändra med själv och varför och hur kommer det sig att man vill göra en förändring, vad blir vi påverkade av? Vad tror du om det?

    • En sådan temadag vore jättebra! Vi försöker hålla arbetet levande. Mer konkreta tips från ens egen verksamhet skulle sitta fint. Alltså fritids. I bilden finns eg väldigt många ingångar i arbetet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s