Vilse på nätet? Ta hjälp av Pinterest!

Oavsett om ditt stora intresse är mode och skönhet eller om det är pedagogik; IKT; litteratur eller folkabussar – på nätet finns en oändlig källa till information och inspiration för alla intressen.

Men visst kan det vara svårt att hitta i djungeln. Och att hitta tillbaka när man väl hittat något.

Nu har jag hittat en fantastisk hjälpreda i detta bekymmer. Pinterest!

Så här fungerar det – Låt säga att dina intressen är pyssel och NO:
– Du hittar en väldigt bra sida på nätet med NO-tips. Då kan du nåla upp det tipset/den sidan, på din anslagstavla (förslagsvis kallar du anslagstavlan för NO-tips). Det är ungefär som att stoppa något i NO-mappen på datorn eller bland dina bokmärken. Skillnad är att du ser din anslagstavla just som en anslagstavla – alltså med uppnålade, klickbara bilder(pins).
– Du kan också följa andra personer med samma intresse (andra pinners). När du öppnar Pinterest kommer det som de nyligen anslagit, komma upp som fräscha tips på NO och pyssel, i ditt flöde.
– Eftersom Pinterest är fyllt av människors anslagstavlor med smarta idéer, goda råd och inspirerande bilder, är Pinterest också en enastående sökmotor. Du vill leta reda på något nytt Halloweenpyssel och får upp mängder med anslagstavlor, fyllda med just pyssel för Halloween. Nu är det bara för dig att nåla upp dem (pinna dem) på din pysselanslagstavla. Då har du allt pyssel uppnålat överskådligt och inspirerande.
– Rätt som det är hittar någon en pin som du nålat upp. Plötsligt kanske någon upptäcker att din NO-tips-tavla är helt suverän. Då får du följare. Som kan inspireras av det du nålar upp.

Antingen använder du Pinterest på din dator. Eller skaffar appen. Eller gör båda! Du skaffar ett konto (gratis) och loggar in. Sedan kan du börja spara sidor du hittar på nätet, följa personer som fyller på med tips åt dig eller leta tips med Pinterest som sökhjälp.

Lycka till! Det är en totalt fantastisk hjälp som uppenbarar sig när man kommer igång!!

Här har jag sökt på pyssel, helt generellt:

IMG_2231.PNG

Här sökte jag på science, eftersom det blev fler träffar än på NO:

IMG_2232.PNG

Om du vill följa mig på Pinterest finns det en länk här till höger! Och dela gärna med någon som behöver hjälp att komma igång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s