Skolan + fritidshemmet = sant

Det ska inte finnas en motsättning – Med barnens bästa för ögonen ska två verksamheter samverka för att ge barnet en optimal dag av upplevelser, utveckling och lärande. Av egen nyfikenhet som får gro och bli till kunskap. Av den viktiga leken som gör ett barn helt. Och av medvetenhet om det egna ansvaret för mitt eget och andras välbefinnande. En dag där barnet inte endast är utsatt för bedömning från morgon till kväll, utan också ges utrymme för vila, skapande och äventyr där fokus inte är inlärning, utan en positiv bieffekt.

Mår inte ett barn bäst när det får ha det så?!

Så varför får det inte vara så överallt?2014-04-30 16.57.34Lärare med olika utbildning, på samma arbetsplats, som respekterar varandra; ser varandras olika kompetenser som nödvändiga i den helhet som kallas barnets ”skoldag” – Det är en viktig nyckel till framgång hos det enskilda barnet!!

 

Annonser

3 thoughts on “Skolan + fritidshemmet = sant

  1. Jag håller med dig om att ”Lärare med olika utbildning, på samma arbetsplats, som respekterar varandra” är en nyckel till framgång. Det kräver dock mycket vilja från var och en att samarbeta, vara öppet för diskussion och förändring. Inte alla är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s