Att nämnas vid namn är viktigt!

Precis som alla andra dagar, är det här första dagen på resten av ditt liv, som det kända uttrycket lyder. Men det är också första dagen på 2015.

2015 – Året då fritidspedagogerna och lärarna i fritidshem, kommer att nämnas ända upp på departementsnivå, bland Sveriges politiker. Då yrkets status kommer att öka – fler och fler kommer förstå det viktiga arbete de utför – och barnens (och samhällets) egentliga behov, kommer att belysas. Dvs förståelsen kommer att öka för att trygga, glada och medbestämmande medborgare tillsammans kan skapa ett tryggt klimat i landet.
2015 blir också året då t o m fritidspedagogernas fackförbund, kommer att nämna dem som arbetar på fritidshem, i oförtäckta ordalag, så att vilken kommunpolitiker som helst förstår att det är fritidshemmet och dess verksamhet som ska prioriteras, och inte något vagt uttryck som troligen bäst tolkas som skolresultat och PISA. Pedagogerna i fritidshemmen kommer också att få legitimation. Inte i ämnen, som de fått under 2014, utan i sin profession – fritidspedagogiken.

Kan vi inte i alla fall hålla tummarna för detta, lite?!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/17b/33589039/files/2015/01/img_2740.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s