Ha kul, lära sig och bygga självkänsla!

Jag har pratat mig varm om Kahoot. Och idag fick jag ytterligare bekräftelse på hur bra det kan vara att använda Kahoot. Crille, nio år, gjorde en frågesport för sina kamrater. Och nedanför kommer jag rabbla upp bra saker som det förde med sig!

Han gick igenom sin egen kunskapsbank; analyserade och reflekterade – är det här en fråga som de andra klarar bums/som de andra får klura ordentligt på/som de andra inte kommer att klara. Han fick använda sin kunskapsbank för att ange relevanta svarsalternativ och anpassa alternativens svårighetsgrad. Han fick träna sig på att formulera och på att skriva/stava. Han tränade ansvarstagande när han valde bort frågor som vid närmare eftertanke kanske skulle upplevas som kränkande och dumma. Han övade sin förmåga att hantera internet och digitala verktyg. Han byggde självförtroende genom att skapa, presentera, genomföra och leda en aktivitet tillsammans med andra.

Crille hade en kul förmiddag på fritidshemmet. Och han hade inte bara kul – han utvecklade både förmågor och sin person.

Så fungerar lärandet på fritidshemmet. Och det bygger på att ge utrymme för varje individ att utveckla och fördjupa sitt intresse. Och arbeta med sina svagheter. Och ha kul! För då lär man!!

Vill du lära dig använda Kahoot? Välkommen att läsa tidigare inlägg! Lär dig Kahoot!, Positiva bieffekter av Kahoot!, Oj, vad mycket Kahoot!

IMG_2351.PNG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s