Så, hur väljer du fritidshem för ditt barn?

Jag blev lite gripen av en text på en amerikansk föräldrasida på internet. Tänk om föräldrar, rektorer och politiker tog fritidshemmet så där seriöst, som det är värt att tas. Med den viktiga funktion det har!

IMG_2560.PNG
Det har betydelse för barnet vart det går efter skolan (och före!); vad det erbjuds för aktiviteter efter skolan och vilka som är anställda för att bedriva verksamheten! Ibland tror jag inte ens föräldrarna tänker på att krav borde ställas. Och varför gör de inte det, i så fall? Och politikerna verkar inte ha fattat att ett riktigt bra fritidshem gör skillnad – trygga, nyfikna barn ger kompetenta vuxna medborgare. Och jag tror inte ens att alla de som tar beslut nedanför politikerna i hierarkin, förstår att ett utarmat fritidshem (pga att resurserna snedfördelats mellan skola och fritidshem) tyvärr ger ofokuserade elever i klassrummet, vilket faktiskt i slutändan ger en vuxen befolkning som faktiskt inte är så kompetent som den skulle kunna vara.

Fritids gör skillnad!!

Annonser

2 thoughts on “Så, hur väljer du fritidshem för ditt barn?

  1. Apropå att välja skola/fritids råkade jag oförhappandes (via länkar till länkar till…) hitta detta av Troed Troedsson: Titta på skolgården…. Är det tomt där, förutom under rasterna, välj en annan skola, och kommentar från Isak Skogstad (LR) om TT, bl a om sex tips för att skaffa många gig och feta arvoden som föreläsare om skolan: https://twitter.com/IsakSkogstad/status/651413774394593281
    Har aldrig hört talas om någon av dem förr, men det var litet kul. De kanske är kändisar/kändaantagonister inom skolvärlden (?). Hittade även en källa – fast det kan ju vara en av många – till ditt citat (http://www.parenttoolkit.com/index.cfm?objectid=39CA1000-6127-11E4-876B0050569A5318). Ha det så bra!

  2. Tack för länken till källan!
    Jag känner till båda namnen. Det går givetvis att vara ironisk kring detta – det ligger ju en del sanning i tweetarna – men sen är ju inte allt svart och vitt!
    Tack Svenske kocken och ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s