Skapande arbete med enkla medel

Jag brukar säga att pedagogen ska lägga till de digitala verktygen i det kreativa arbetet på fritidshemmet. Inte för att byta ut penselmålning, snöskulpturering eller modellera, utan för att ge eleverna ytterligare ett redskap i verktygslådan.

”Läraren ska svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer” ”… ge utrymmer för elevens förmåga att själv skapa och använda olika uttrycksmedel”
Lgr 11

Det finns en uppsjö av kreativa idéer att arbeta runt, som går att kombinera med t ex iPads eller datorer, eller kanske projektor och kamera: Film och teater; animation; konstruktion i spelform; problemlösning i äventyrsform; instruktionsvideor; steg-för-steg-bilder… etc etc.2015-11-28 11.10.34

Så här såg det ut när vi avslutade dagen med ”tecknar-teknik” – helt opretentiöst: Steg-för-steg-bilder med projektor på tavlan och elever som tränar att följa instruktioner och kan hitta modeller för tecknande, med hjälp av whiteboardpenna på tavlan. Lätt att sudda; att börja om; att ändra något och att därefter börja på en ny bild.

Gratis är gott! Eller hur?! Och delad glädje är dubbel glädje! Så dela med någon du tror kan ha nytta av det här tipset. Både tipset och tricket är gratis!

 

 


beskuren2

Annonser

One thought on “Skapande arbete med enkla medel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s