Strul med lösenord, kul med skapande!

imageurstillfälle nummer två, för barnen som anmält sig, innebar funderingar runt hur ett bra lösenord ska vara och lite annat runt det. Det här fick barnen göra:

  • Klura ut det bästa lösenordet de kunde komma på
  • Jämföra sitt ord med en checklista om starka lösenord
  • Fundera på hur man hanterar sina lösenord

Det visade sig (som vanligt, enligt en luttrad fritidspedagog) att barnen inte hade några begrepp om vad starka lösenord innebär. De föreslog allt ifrån sina födelsedata till sitt eget namn eller sitt djurs namn. Förbättringsförslag ingick som tur var i kursen! Många barn kunde berätta om hur illa ett avslöjat lösenord kan bli för den utsatta. En del hade personliga erfarenheter av kapade konton. Och därför pratade vi om vem man, som barn, kan avslöja sitt lösenord för. image

Men vi satt inte bara på våra rumpor och pratade! Vi skapade vidare på våra animationer och nu börjar färdiga filmer dimpa ner i min mailbox. Det ska bli bio och ”Karin” har kommit på att vi ska ha biljettlucka och popcornförsäljning.

Nu är alla sugna på nästa (och sista) kurstillfället. För då ska vi testa att göra filmer med avatarer och dessutom ska vi ladda ner en app som tar oss till en magisk värld! Dessförinnan blir det dock prat om vad man får luras med på nätet – Får man luras på nätet?? Det tar vi reda på nästa gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s