Vi intar nya lokaler!

Under en termin har vi tryckt in oss i en fjärdedel av skolan för att resterande del inte var färdigbyggd. Men under julen flytttade vi in – nu är lokalerna färdiga. Möbler har kånkats och skruvats ihop; material har bytt plats; elever har bytt avdelningar; föräldrar har gått vilse och nya elever och nya lärare har flyttat in.

Oj, vad skoj! Nu återstår en hel del arbete med att ordna miljöer för lek och lärande. Det måste ske medan det vardagliga arbetet fortlöper. Det kommer ta lite tid.

Hur inreder man lokaler för kollaboration och för ett undersökande arbetssätt? För att ge förutsättningar för kunskap, utveckling och lärande? För att nyfikenheten och upptäckarlustan ska bo kvar? Nu måste vi fundera på vad lokalerna ska sända för signaler och ge för impulser. Det är inte alltid så lätt. Man skulle verkligen behöva se lite inspirationsbilder från andras lyckade exempel! Olyckligtvis hyses många andra fritidshem in mellan bänkarna i ett klassrum – men har just du en innovativ och kreativ miljö får du VÄLDIGT gärna visa upp den!!!

Paljetter i fina glas. På en silverbricka. I ett gammalt härligt slitet skåp. Med en ljusslinga. Det lilla extra pimpet har gett reaktioner bland våra elever. Ååååå… säger de. Och fingrarna måste ner och pilla. Och skaparlustan vaknar. Man får börja med det lilla!

Sjölunda skola ligger i ett vackert, naturnära område – sjö, skog, äng och åkrar finns här – men ändå i förbindelse med staden. Nu börjar arbetet med att, i samspel med eleverna och deras föräldrar, forma en modern verksamhet. Jag är en liten pusselbit bland andra – det ska bli riktigt kul och fantastiskt spännande!

 

Lämna en kommentar