Guldäpplen, diamanter och pärlor

Teknik, gamla lampskärmar och rum som inspirerar!

Vår fina skola i vinterskrud. Just nu pågår lovfritids innanför och utanför dessa väggar. Härliga lekdagar! Vi är bortskämda redan från början, dock. Jag vet att det bara är på lov som leken och projekten kan leva vidare till nästa dag, på många fritidshem. Hos oss får det faktiskt vara så varje dag. Vi har lokaler som tillåter det. Det är verkligen Barnens Bästa Skola som kommunens rektorer hörs säga då och då när det gäller visionen för skolkommunen.

Vi bor nu in oss i lokalerna. Det ska bli lokaler för kollaboration och ett undersökande arbetssätt. Kunskap, utveckling och lärande ska gro och spira. Nyfikenhet och upptäckarlusta ska leva!

Så nu ser vi, efter slit och släp och gott samarbete mellan alla pedagoger på skolan, att leken är mustig och rik. Vi har varvat gammalt och nytt; teknik och handens verk; inspiration och kreativitet. Miljöerna lockar nu också till språklig utveckling; till entreprenöriellt lärande och länkar ute med inne på ett härligt vis.

Tips: En mix är bra. Guldäpplen, diamanter, pärlor och paljetter för att bejaka törsten efter det vackra med både rollekar och skapande. Brädor, spillbitar och återvunnet material till kreativt skapande och konstruktion. Makerspace, teknikprylar och skärmar för experiment och kollaboration.

Lokalerna är inte verksamheten. Men tanken att de är den tredje pedagogen är verkligen inte dum. Nu ser vi det ”live”.

Sjölunda skola ligger i ett vackert, naturnära område – sjö, skog, äng och åkrar finns här – men ändå i förbindelse med staden. Nu börjar arbetet med att, i samspel med eleverna och deras föräldrar, forma en modern verksamhet. Jag är en liten pusselbit bland andra – det ska bli riktigt kul och fantastiskt spännande!

 

Lämna en kommentar